4 beneficii majore oferite de gradinita in dezvoltarea copilului  

Gradinita nu este doar etapa care ne da batai de cap, din cauza racelilor si adaptarii grele a celor mici. Este adevarat, copiii sunt foarte sensibili la varstele fragede si la fel am putea spune si despre bazele educatiei lor. Gradinita este una din cele mai importante faze de dezvoltare pentru orice copil, iar un mediu echilibrat, cu invatatori bine pregatiti, ii vor asigura cele mai bune conditii pentru a evolua.

Afla si tu despre cele 4 beneficii majore pe care gradinita le are in viata copilului si alege informat pentru acesta.

  1. Dezvoltarea abilitatilor sociale si integrarea

Cel mic abia descopera lumea si este intr-o continua cautare a raspunsurilor pentru orice. Universul sau este la fel de fragil, precum este si el, de aceea ne dorim sa le asiguram prichindeilor nostri echilibrul. 

Etapa in care copiii fac cunostinta cu gradinita, trebuie sa fie pentru ei un nou inceput, o noua modalitate de a gasi raspunsurile si de a-si hrani curiozitatea. La fel de important este sa cunoasca si alti copilasi, care au aceleasi curiozitati si impartasesc aceeasi perioada de dezvoltare. Gradinita este cel mai propice mediu, in care cel mic va invata o multime de lucruri, sub atenta supraveghere a doamnei invatatoare.  

Oamenii potriviti alaturi de copilul tau il vor indruma si ajuta sa se integreze si sa isi dezvolte, inca de mic, abilitatile sociale.

  1. Limbajul si comunicarea: 

Abilitatile sociale sunt un prim pas catre un parcurs echilibrat al unui copil. El este incurajat sa socializeze si sa isi exprime, in mod liber, ideile. Alaturi de ceilalti copii, acesta va invata cum sa comunice si sa se joace cu alti copii de varsta lui.

Cel mic isi dezvolta abilitatile comunicationale, intr-un mod mult mai rapid, daca se afla intr-un mediu potrivit. Studiile arata ca un copil normal, cu varsta intre 3 si 5 ani, are capacitatea de a invata de pana la 5 cuvinte pe zi. De aceea, gradinita este acel loc, unde celor mici li se pune fundatia intregii educatii.

Noi credem in invatarea prin joc, prin interactiune, in care cel mic sa nu se simta constrans de reguli. Il incurajam sa isi exprime ideile, astfel incat el sa nu dezvolte temeri mai tarziu, ca adult.

  1. Bunele maniere: puterea exemplului

Ne dorim ca cei mici sa invete si cum ar trebui sa se comporte într-un mod politicos. Stim ca tu ca parinte, i-ai format aceste baze, insa ele trebuie sa fie sedimentate. La gradinita copiii vor continua sa exerseze ceea ce au invatat acasa, insa asa cum stii, este nevoie de timp, rabdare si puterea exemplului.

La Gradinita Princess Baby Care, copilasii isi vor dezvolta limbajul si mai ales, comportamentul. Doua dintre ingredientele cele mai importante pentru mediul pe care ni-l dorim pentru copilul nostru sunt echilibrul si blandetea. Dascalii nostri sunt pregatiti sa le ofere celor mici cele mai frumoase lectii si sa ii indrume in cea mai frumoasa calatorie a lor.

Pentru ca la aceasta varsta cei mici imita ceea ce vad in jur, noi dorim sa le oferim un exemplu, prin care sa isi exerseze cele mai importante abilitati .

  1. Abilitatile motorii si cele de independenta: bazele dezvoltarii      

Copilul va descoperi un intreg Univers de lucruri noi si va fi pregatit pentru anii care vor urma si celelalte etape de invatare. O gradinita, cu un spatiu special amenajat si generos, il va incuraja sa faca miscare zilnic. Alaturi de colegii sai, ei vor realiza tot felul de exercitii, care sa isi ajute sa isi dezvolte si abilitatile motorii.

Nu doar ca el mic va invata cum sa se integreze, prin toate aceste activitati, dar si cum sa devina independent. Anxietatea de separare este un fenomen real si dezvoltat de specialisti, in care copiilor le este greu sa se desprinda de parinti. Aceasta separare trebuie traita intr-un mod, in care cel mic sa nu resimta acut desprinderea. Mai mult, la gradinita va fi pus in situatia de a gasi solutii, pe cont propriu.

Toate aceste beneficii pe care le are gradinita in viata copiilor sunt multiple si variate. Cu cat gradinita are un mediu mai echilibrat, cu dascali pregatiti, alaturi de o cunoastere profunda a psihologiei copilului, cu atat cel mic se va dezvolta rapid si armonios.

La Gradinita Princess Baby Care am pornit o poveste, in care invatatorii nu au doar un rol de educare, ci si de mentorat. Noi vom asigura tot necesarul pentru copii, pentru a se forma si porni la drum cu bazele educatiei sedimentate. 

Alatura-te si tu comunitatii noastre si alege Gradinita Princess Baby Care din sectorul 3!

Daca ti-a placut distribuie mai departe: