Ajuta-ti copilul sa invete mai usor limba Engleza- metode interactive

Unii parinti isi ridica urmatoarea problema: ,,Oare nu e prea mic copilul meu pentru a incepe sa il invat limba Engleza? ’’Raspunsul este nu. Copiii au un potential ridicat de invatare inca de la cele mai mici varste. Efectiv, creierul lor absoarbe ca un burete fiecare informatie transmisa, iar automatizarea acestui skill ii va ajuta sa se imbunatateasca la varstele mai mari. Cu alte cuvinte, dezvoltarea timpurie in acest sens il va ajuta pe cel mic sa deduca sensul cuvintelor necunoscute din contextul propozitiei si vor fi capabili sa vorbeasca fluent aceasta limba.

Iata cateva metode interactive care il vor ajuta pe cel mic sa isi insuseasca mai usor aceasta abilitate!

Copiulul are nevoie de o rutina ca sa invete Engleza usor

Copiii nu sunt capabili sa isi mentina concentrarea activa daca activitatea desfasurata nu le atrage atentia in mod special. Nu il obliga pe cel mic sa stea o ora pe zi pentru a invata aceasta limba, deoarece toate informatiile pe care i le vei transmite se vor pierde in scurt timp. Renunta la sesiunile lungi de invatare in favoarea celor scurte. Doar stii vorba aceea: ,, Putin si bun’’. Acest principiu se aplica si in cazul copiilor. Este mai usor sa stabliesti cu cel mic un interval de 15 minute pe zi in care sa exersati decat sa il tii o ora si la final sa constati ca nu a retinut foarte multe. Incearca sa organizezi jocuri interactive si de scurta durata prin care cel mic sa deprinda mai usor aceasta limba.

Limba Engleza si copiii- Repetitia este mama invataturii

Copiii au nevoie sa auda foarte des cuvinte sau propozitii intregi pana sa inceapa sa le reproduca. In timp ce desfasurati activitati in familie, poti vorbi despre anumite obiecte folosind denumirile in Engleza. De exemplu, cand gatesti poti sa ii spui copilului ca rosia in Engleza se numeste tomato sau ca morovului i se spune carrot. Prin repetarea procesului respectiv, cel mic va automatiza informatiile transmise de tine si va incepe sa le foloseasca. Cheia in acest caz este sa integrezi termenii din Engleza in activitatile tale zilnice cu copilul.

Simon says- Invata Engleza cu cel mic

Jocul Simon says (Simon spune) este dedicat copiilor cu varste de 5 ani. Cel care primeste rolul lui Simon va avea dreptul sa ii spuna celuilalt jucator ce sa faca. De exemplu, ii poate zice sa danseze, sa taca etc. Atunci cand copilul tau va intra in rolul respectiv, ii poti spune ca daca vrea sa dea un ordin, sa o faca in limba Engleza. Pentru a-l sustine, fa si tu acelasi lucru. Acest proces il va ajuta sa invete verbele mai usor si reprezinta o metoda interactiva prin care cel mic poate aplica sau invata notiunile acestei limbi.

Asadar, Engleza se poate invata de la cele mai mici varste. Cel mai recomandat ar fi sa adaptezi procesul de invatare in functie de varsta copilului si sa nu il soliciti prea mult. Este mai bine ca el sa invete usor si sa retina eficient informatia decat sa il pui sa memoreze foarte mult in scurt timp si sa nu ramana cu nimic.

Daca ti-a placut distribuie mai departe: