Avantajele logopediei pentru copii intr-o cresa privata

Cresa este o perioada provocatoare atat pentru copil, cat si pentru parinti. Poate fi insotita de temeri precum teama ca micutul nu se va integra in colectivitate si ca va suferi de dorul parintilor. La acestea se poate adauga frica asociata problemelor de limbaj, datorata faptul ca prescolarii care merg la cresa sunt mici si in plina dezvoltare. Copilul tau nu pronunta corect anumite sunete sau nu le poate corela pentru a crea cuvinte si acest lucru il determina sa se autoizoleze de copiii din jurul lui? Preventia este mai buna decat toate, motiv pentru care cresa privata Princess Baby Care pune la dispozitia copiilor cursuri de logopedie in mod gratuit. Desi poate parea pompos, te asiguram ca logopedul este aliatul de nadejde al copilului in plina dezvoltare si acest articol este dedicat motivelor pentru care logopedia in cresa este un mare avantaj.

Logopedie copii, avantaje multiple pentru prescolari

Logopedia reprezinta o forma de terapie destinata formarii si corectarii limbajului si este accesata, in general, de parinti pentru copiii de varste fragede, care intampina dificultati in comunicare. Toate unitatile de invatamant din Romania au obligatia de a asigura prezenta unui logoped certificat in incinta unitatii. Princess Baby Care nu face exceptie si pune la dispozitia copiilor, pe tot timpul programului, lectii de logopedie pentru copiii aflati in nevoie.

In cadrul sedintelor la logoped, prescolarul tau va exersa pronuntia literelor, va realiza exercitii de respiratie si va realiza corelatii de litere pentru a forma cuvinte cu sens, pe care le va alatura unei insemnatati. Logopedia este un instrument util atat pentru copiii perfect sanatosi din punct de vedere medical, cat si pentru copiii care se confrunta cu dificultati de limbaj, atentie si concentrare survenite in urma unor afectiuni. De exemplu, copiii diagnosticati cu tulburare de spectru autist au nevoie de sedinte de logopedie pentru a invata sa se exprime fructuos si pentru a se putea integra cu usurinta in colectivitate.

Cand are nevoie copilul de logopedie: avantaje si efecte

La cresa noastra privata sunt acceptati copiii cu varsta de minim 1 an si 6 luni. In aceasta perioada, limbajul copilului abia se dezvolta. Acesta cunoaste si pronunta cuvinte cu sens si incepe sa lege propozitii scurte. Aproape toti prescolarii de aceasta varsta intampina dificultati in pronuntia unor sunete. Micutului tau ii este frica sa nu rada colegii de el pentru ca a inceput sa vorbeasca mai tarziu si nu poate pronunta corect cuvintele? Unii copii ajung sa se autoizoleze de grup si chiar sa refuze sa revina la cresa de teama de esec in comunicare.

Aici intervin sedintele de logopedie, care aduc beneficii atat pentru corectarea limbajului, cat si pentru ambitia si stima de sine a prescolarului. Mai jos prezentam o lista a avantajelor de care se bucura copiii care apeleaza la ajutorul logopedului Princess Baby Care.

Intarziere in dezvoltarea limbajului si tulburari de vorbire la copii, corectate de logopedul nostru

Pentru o pronuntie clara si corecta inca de la inceputul comunicarii, copiii au nevoie sa li se acorde o atentie sporita si de indrumare pentru a pronunta cuvintele noi. Specialistul logoped identifica problemele de comunicare ale copilului tau si il ajuta sa le depaseasca prin puterea exemplului. Un start optim in vorbire pune fundatia unei exprimari impecabile, care sa atraga aprecierea tuturor adultilor din jurul lui.

Logopedia sub forma de cursuri dezvoltare personala copii

Copilul sesizeaza cand nu este inteles de colegi si se automarginalizeaza pentru a evita criticile si rasetele copiilor. Acesta poate refuza sa mai participe la activitatile de grup care necesita comunicare. In timp, se zdruncina increderea de sine si apare reticenta in a oferi afectiune fiindca, in trecut, a oferit si nu a primit inapoi din partea colegilor rautaciosi. In familia Princess Baby Care, invatam altruismul si grija unii fata de ceilalti, iar astfel de comportamente rautacioase nu sunt acceptate.

In plus, sedintele de logopedie provoaca efecte benefice in cazul deficitului de atentie. Micutului tau ii este stimulata atentia prin activitati interactive, corelate cu sunete si culori. Fiecare joc este adaptat varstei si nevoilor proprii. Logopedul nostru lucreaza la stimularea ambitiei copilului de a-si depasi prezenta conditie si de a deveni cea mai buna varianta a lui, inca de la cea mai frageda varsta.

De ce sa alegi cresa privata sector 3 Princess Baby Care

In cadrul cresei noastre private, educatorii lucreaza impreuna cu specialistul logoped pentru a mentine atentia copiilor cat mai mult timp si pentru a-i antrena in jocuri distractive, din care dezvolta deprinderi utile. De exemplu, copilul va invata rabdarea si darnicia, va lega prietenii si va invata sa solicite si sa ofere ajutor intr-o maniera potrivita. Copiii invata sa respecte spatiul personal al fiecarui coleg si sa vorbeasca politicos si respectuos.

Vino cu micutul tau la cresa privata Princess Baby Care si alaturati-va unei mari familii grijulii!

Daca ti-a placut distribuie mai departe: