Conform studiilor, activitatile desfasurate in aer liber reusesc sa mentina copiii aproape de doua ori mai concentrati decat in cazul exercitiilor realizate in clasa. In mod evident, beneficiul nu este unul singur. Joaca si activitatile desfasurate in aer liber il ajuta pe micut sa se dezvolte din mai multe puncte de vedere. Iata cateva beneficii:
- Dezvolta creativitatea
Activitatile desfasurate in aer liber contribuie semnificativ la dezvoltarea creativitatii micutilor. Explicatia consta in faptul ca spatiul din exterior ii ofera copilului posibilitatea sa stimuleze creativitatea prin intermediul obiectelor din jur.
- Imbunatatesc sanatatea
Exista o multime de beneficii pentru sanatate oferite de activitatile in aer liber. Pentru ca au mai mult spatiu de joaca, copiii sunt mult mai activi atunci cand sunt afara. Drept urmare, acest lucru ii ajuta sa construiasca oase mai puternice, sa imbunatateasca sistemul imunitar si nu in ultimul rand, sa consume energie si calorii suplimentare. Mai mult decat atat, expunerea la soare (chiar si pe timpul iernii), ii ajuta pe cei mic sa absoarba in mod natural vitamina D.
- Cresc dorinta de explorare
Adesea, atunci cand copiii dispun de jucarii pe care sa le foloseasca in aer liber, dorinta de explorare se amplifica. De ce? Pentru ca cel mic poate gasi cate o intrebuintare noua jucariei, in functie de lucrurile cu care este inconjurat. Mai mult decat atat, chipamentele de joaca in aer liber pot ajuta copiii sa invete cum sa isi depaseasca granitele si cum sa devin mai buni la identificarea si evaluarea riscurilor.
- Sporesc bunastarea
Jocurile in aer liber ii ajuta pe micut sa se simta mai fericiti si implicit, mai linistiti. Asa cum am mentionat anterior, cei mici primesc in mod natural vitamina D. In cele din urma, aceasta contribuie la imbunatatirea starii de spirit si la formarea unei atitudini mentale pozitive.
- Imbunatatesc aptitudinile sociale
Pentru ca spatiile in aer liber sunt mai putin aglomerate, implicit mai putin intimidante decat cele interioare, copiii se vor lasa descoperiti asa cum sunt ei si vor reusi astfel sa devina mai sociabili. Acest lucru inseamna ca prichindeii vor accepta cu entuziasm sa se alature jocurilor de echipa si sa isi faca prieteni noi.
In final, toate acestea ii incurajeaza pe copii sa deprinda abilitati sociale si mai mult decat atat, vor invata cum sa comunice si sa interactioneze cu alti parteneri de joaca, fara atenta supraveghere a parintilor.
Noi, cei de la Gradinita Princess, stim cat de importante sunt activitatile desfasurate in aer liber. Drept urmare, planul educational este gandit astfel incat micutii sa isi poata lua doza zilnica de libertate, indiferent de anotimp.