Care sunt beneficiile daca ii lasam pe copii sa creada in Iepurasul de Paste cat mai mult timp

Traditia Iepurasului de Paste dateaza dinainte de era crestinismului si isi are originea intr-o sarbatoare pagana anglo-saxona. Se spune ca zeita lunii, Eostre, a salvat de la moarte o pasare in timpul iernii transformand-o intr-o iepuroaica. Totusi, iepuroaica si-a pastrat capacitatea de a depune oua, asa cum o facea cand era pasare. Pentru a-i multumi zeitei pentru bunatatea sa, anual iepuroaica depunea oua, le aranja si i le daruia zeitei. Traditia s-a pastrat in mai multe culturi, iar in prezent Iepurasul de Paste este unul dintre cele mai indragite personaje de catre copii. Parintii isi pun adesea intrebarea daca ar trebui sa ii recunoasca micutului ca Iepurasul nu exista. Ramai alaturi de noi pentru a afla de ce ar trebui sa ii dai voie copilului sa creada pentru cat mai mult timp.

Povestea Iepurasului de Paste stimuleaza imaginatia

Existenta Iepurasului de Paste reprezinta o adevarata sursa de creativitate si imaginatie pentru copii. Pe masura ce pun tot mai multe intrebari cu privire la existenta celebrului iepure, copiii creeaza o poveste complexa in mintile lor. Imaginea si activitatea iepurelui este completata prin intermediul creativitatii. In plus, Iepurasul de Paste este sursa crearii tot mai multor jocuri si activitati tematice, mai ales in scoli. Prin intermediul lor, micutul isi dezvolta si intareste mai multe abilitati, fizice si cognitive.

Te temi ca ii va fi afectata capacitatea de a gandi logic a copilului daca inca mai crede in acest personaj? Fii fara grija, studiile arata ca in jurul varstei de 8 ani, copiii se conving ca Iepurasul de Paste este de fapt doar un mit. Motivul este ca dupa varsta de 7 ani incepe sa se contureze gandirea logica, iar copilul va realiza ca din punct de vedere fizic este imposibil ca Iepurasul sa ajunga la toti copiii din lume pentru a le aduce cadouri in aceeasi zi.

Stimularea unui comportament moral

Multi parinti insufla copiilor ideea ca Iepurasul aduce cadouri doar copiilor cuminti si ascultatori. Prin prisma entuziasmului de a primi un cadou, micutii sunt mai tentati sa se conformeze regulilor stabilite de parinti si sa adopte un comportament moral in comunitate. Posibilitatea de a ramane fara cadoul mult dorit in cazul in care sunt ,,rai” este suficient pentru multi copii pentru a-i convinge sa fie intelegatori. Este acelasi efect ca in cazul Craciunului, cand doar la copiii cuminti vine Mosul incarcat de daruri.

Creeaza traditii de familie cu ajutorul Iepurasului

Existenta Iepurasului este o ocazie excelenta pentru crearea unor traditii de familie. Implica-i pe cei mici in activitati impreuna, precum vopsirea oualor in culori vesele sau chiar pictati diverse modele pe oua. Apoi, ciocniti oua impreuna! Este totodata un moment propice pentru a intari si mai mult relatia cu copiii tai.

Poti inventa chiar o cursa sau o competitie, in care ascunzi mici dulciuri in curte sau in gradina din fata blocului. Copiii trebuie sa le gaseasca in timp record. Astfel de ,,aventuri” aduc mereu zambete pe fetele micutilor. Copilul tau este o fire timida, introvertita? Invita mai multi copii la concursul vostru cu oua si alcatuiti echipe. Il va ajuta pe micut sa se simta important, ca rolul lui este esential pentru castigarea competitiei. Chiar daca este suficient de mare si nu mai crede in Iepuras, tot poate fi o traditie de familie, o activitate amuzanta si incitanta pe care sa o faceti impreuna.

Daca ti-a placut distribuie mai departe: