Care sunt cele mai potrivite jucarii pentru copii in functie de varsta?

Jocul este o activitate necesara in dezvoltarea celui mic. Primii pasi in mica sa aventura spre cunoastere si dezvoltare sunt orientati de catre prietenii sai de nadejde, jucariile. Prichindeii se remarca prin energia, spiritul debordant si libertatea cu care se deschid in fata lumii inconjuratoare. Din acest motiv, jocul este o necesitate in procesul de dezvoltare al celui mic. Jucariile, pe de alta parte, reprezinta un instrument care incurajeaza evolutia copilului. Cu toate acestea, ele se adapteaza eficient la nevoile prichindelului atata timp cat sunt alese in functie de varsta sa. 

Iata care sunt cele mai potrivite jucarii pentru copii!

Jucarii copii 1 an- Interactivitatea este importanta

Copiii, la varsta de 1 an incep sa isi dezvolte musculatura si abilitatile motorii fine. Acestia se joaca cu obiectele de dimensiuni mici si exploreaza tot mai mult lumea inconjuratoare. Jucariile, pentru copiii de 1 an, trebuie sa incurajeze dezvoltarea abilitatilor motorii fine. Din acest motiv, cele cu roti, piesele de constructie din lemn sau turnuletele se adapteaza cel mai eficient acestei etape. Datorita dimensiunilor mici si greutatii reduse, aceste jucarii pentru copiii de 1 an ii pot ajuta sa isi dezvolte abilitatile motorii fine. 

Jucarii copii 2 ani Formarea legaturilor logice

Copiii, la varsta de doi ani continua sa isi dezvolte abilitatile motorii fine, insa se reliefeaza si evolutia celor brute. Acestia incep sa traga de anumite jucarii, sa se miste din ce in ce mai mult si exploreaza lumea inconjuratoare. Totodata, in etapa de dezvoltare a micutilor de doi ani, ei descopera jocurile care implica formarea de legaturi logice. Din acest motiv, este indicat ca jucariile pentru copiii de 2 ani sa sustina evolutia abilitatilor motorii brute, dar si simtul logic. Astfel, poti sa alegi piese de constructie sau puzzle. 

Jucarii copii 3 aniCuriozitatea este cheia

Copiii, la varsta de trei ani se remarca prin curiozitatea lor. Acestia incep sa adreseze cat mai multe intrebari parintilor in numeroase privinte. Odata ce ei primesc un raspuns, incep sa isi aprofundeze nivelul de intelegere. Aceasta este o etapa esentiala in dezvoltarea dorintei de invatare. Daca iti doresti ca cel mic sa acumuleze cat mai multe notiuni, este important sa incurajezi spiritul sau curios prin alegerea jucariilor pentru copiii de 3 ani. In acest context, poti sa alegi anumite jucarii de sortare, diferentiere, plastilina sau carti de colorat. 

Asadar, copiii exploreaza lumea inconjuratoare prin joc si joaca. Jucariile sunt prietenii de nadejde care insotesc primii pasi ai copilului in aventura sa catre cunoastere si dezvoltare. Cu toate acestea, fiecare jucarie se recomanda pentru o anumita varsta. Astfel, este important sa acorzi atentie sportia procesului de selectie. 

 

Daca ti-a placut distribuie mai departe: