Ce trebuie sa iei in calcul atunci cand urmeaza sa-ti duci copilul la gradinita

E drept ca alegerea gradinitei pentru copilul tau e un pas important in procesul de educare, insa pe cat este de important, pe atat este de dificil. Sunt o multime de criterii carora trebuie sa le acorzi atentie si, pentru ca sunt atat de multe, nu trebuie sa le omiti sau sa le tratezi superficial. Orice detaliu conteaza, mai ales ca poate fi primul colectiv cu care copilul tau ia contact! Incepand de la cadrele didactice si pana la igiena sau metodele de predare, toate contribuie la formarea micutilor.

Iti prezentam cele mai importante criterii dupa care trebuie sa te ghidezi in alegerea gradinitei perfecte pentru copilul tau!

Cadrele didactice

Educatoarea care va sta la catedra, in fata copilului tau, este cea mai importanta persoana dintr-o gradinita. Insa este greu sa iti dai seama de la inceput care sunt abilitatile ei si daca este potrivita sau nu pentru a-ti educa micutul. Ea trebuie sa aiba multa rabdare, sa fie calma si gata sa faca fata dificultatilor intampinate in relatia sa cu cei mici. De asemenea, trebuie sa fie dispusa sa ii invete tot timpul lucruri noi si sa le ofere experiente placute, astfel incat ei sa vina cu drag la gradinita.

Curatenia si mancarea

Desigur ca educatoarea este cea mai importanta, insa nu trebuie uitat nici personalul care contribuie la asigurarea unui mediu placut. Curatenia si mancarea servita copiilor sunt doua dintre aspectele esentiale pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand te-ai hotarat asupra unei gradinite.

Programul gradinitei

Daca programul de la locul tau de munca se termina destul de tarziu, atunci inseamna ca orarul gradinitei va cantari destul de mult in ceea ce priveste alegerea finala. O gradinita care intelege necesitatile parintilor va include printre optiunile sale si programul prelungit.

Proximitatea

Nu e deloc usor sa traversezi tot orasul pentru a duce copilul la gradinita, dis de dimineata. El se va plictisi in traficul aglomerat, poate ca isi va manifesta supararea daca nu este prea rabdator, iar tu ca parinte vei deveni stresat. Amandoi va veti strica buna dispozitie pana la destinatie, iar ziua nu va fi prea buna. Astfel, distanta dintre casa si gradinita este un alt criteriu important.

Parerile altor parinti

Daca nu ai pe cineva apropiat care sa te sfatuiasca in legatura cu gradinita asupra careia te-ai hotarat, atunci singura varianta este sa citesti recenziile de pe internet. Experientele relatate de alti parinti te vor ajuta sa intelegi daca decizia finala e favorabila sau nu micutului tau.

Activitati extra

Pe langa activitatile obisnuite pe care orice gradinita le practica, este esential ca aceasta sa vina in intampinarea copiilor si cu alte metode care sa ii ajute sa se dezvolte armonios. De exemplu, o ora de inot pe saptamana este exact ce trebuie pentru a face putina miscare, dar si pentru a se relaxa in acelasi timp. Gradinita Princess Baby Care a inclus aceasta activitate in programul sau!

Asadar, daca esti in cautarea locului perfect pentru dezvoltarea si educarea copilului tau, Gradinita Princess Baby Care este dornica sa intalneasca cat mai multi prichindei.

Daca ti-a placut distribuie mai departe: