O comunicare deschisa parinte-educator, garantia confortului copilului

Chiar daca parintii sunt persoanele care influenteaza covarsitor dezvoltarea copilului pe tot parcursul vietii, incepand cu intrarea micutului in colectivitate, el incepe sa fie influentat si educat si de catre educatoare. Din acest motiv, relatia dintre parinti si educatoare trebuie sa fie una sincera, deschisa si de colaborare, astfel incat copilul sa fie cel care beneficiaza.

Personalul din cadrul cresei, gradinitei si after-scholl-ului Princess este intotdeauna deschis catre dialog si colaborare, cunoscand importanta comunicarii cu parintii pentru dezvoltarea copilului. Daca reusim sa ii oferim copilului o coerenta in abordare la gradinita si acasa, atunci micutul se va simti mai confortabil, va invata mai usor si se va bucura mai mult de timpul petrecut acasa si in colectivitate.

 

Discutii periodice dintre educatori si parinti

 

Deoarece copilul de varsta prescolara se dezvolta foarte rapid, este important sa existe o comunicare constanta intre parinte si educatoare. Stim ca acest lucru nu poate fi realizat in fiecare zi, insa cel putin periodic este necesar sa existe o discutie intre educatoare si parinte, in cadrul caruia vei afla lucruri importante despre copilul tau, precum si sugestii si sfaturi pentru rezolvarea unor situatii dificile, daca acestea existe.

Daca in relatia cu copilul apar anumite provocari si situatii pe care nu stii cum sa le gestionezi, te incurajam sa apelezi cu incredere la educatoare sau la personalul gradinitei pentru a primi indrumare si pentru a gasi impreuna cele mai potrivite modalitati de depasire a situatiei.

 

Care sunt asteptarile tale in privinta copilului?

 

Experienta ne-a aratat ca o parte dintre neintelegerile care pot aparea intre parinti si educatori isi au sursa in asteptarile diferite ale parintilor. Tocmai din acest motiv, te rugam sa spui de la bun inceput care sunt asteptarile tale, ce iti doresti in mod prioritar in legatura cu mediul de la gradinita si cu procesul educational si cum vezi comunicarea cu gradinita. Pentru a gasi un numitor comun si pentru a actiona spre binele copilului, este important sa comunicam si sa discutam despre asteptarile noastre.

 

De ce sa tii cont de sugestiile primite la gradinita

 

Desigur, tu, ca parinte, iti cunosti cel mai bine copilul. Cu toate acestea, atunci cand copiii raman singuri in colectivitate, fara parintii lor in preajma, comportamentul lor este de multe ori diferit fata de cel de acasa. Din acest punct de vedere, educatoarele stiu anumite lucruri despre copilul tau care tie, ca parinte, iti sunt mai greu accesibile. Din acest motiv, este de ajutor sa pastrezi o atitudine deschisa fata de mesajele si sugestiile pe care le primesti de la educatoare si de la personalul din gradinita.

 

Impreuna, tu de acasa si noi de la gradinita, iti putem ajuta copilul sa se dezvolte frumos!

 

 

Sursa foto: Princess Baby Care

Daca ti-a placut distribuie mai departe: