Cum ii ajuta prietenii necuvantatori pe copii sa se dezvolte armonios

Animalele de companie nu trebuie sa reprezinte doar un cadou pentru cei mici, ci adevarati prieteni si, totodata, responsabilitati pe care trebuie sa si le insuseasca. A detine un animal de companie nu este doar o dovada de aliniere la trendurile actuale, ci inainte de toate, un angajament pentru o lunga perioada de timp, ce include costuri suplimentare.

Insa cu toate acestea, exista o multime de beneficii ale cresterii unui copil alaturi de un animal de companie precum:

  1. Un animal de companie poate responsabiliza orice copil

Responsabilitatea poate fi invatata rapid, mai ales atunci cand micutul creste alaturi de un animal de companie. Simpla hranire a companionului, plimbarea, joaca, mersul la veterinar – toate acestea sunt activitati prin intermediul carora copilul va invata ce inseamna responsabilitatea.

  1. Un animal de companie reduce sentimentul de singuratate

Conform studiilor, copiii care au un animal de companie se simt mai putin singuri, in comparatie cu cei care nu detin un companion. Explicatia consta in faptul ca datorita timpului petrecut impreuna si a activitatilor desfasurate, intre copil si animalul de companie se formeaza o legatura speciala. Astfel, cel mic va simti ca are constant un prieten alaturi de el.

  1. Un animal de companie il invata pe cel mic ce inseamna empatia si compasiunea

Cainele meu se teme de apa, de fulgere? Oare plange pentru ca ii este foame sau sete? Oare are nevoie de iubire atunci cand se teme de ceva? Toate aceste raspunsuri vor fi aflate de cei mici pe masura ce petrec mai mult timp alaturi de animalul de companie. Prin grija si iubirea pe care copiii o ofera companionilor, cei mici incep sa inteleaga cat de importante sunt starile, sentimentele si se vor asigura sa ofere constant bunastare patrupezilor. Astfel, prichindeii deprind doua dintre cele mai importante valori – empatia si compasiunea.

  1. Copiii care cresc in preajma unui animal de companie au un sistem imunitar mai bine dezvoltat

Contrar zvonurilor, copiii care au un animal de companie sunt mai feriti de astm si alergii, In urma unui studiu realizat de psihologul June McNicholas al Universității din Warwick și de compania de medicamente Novartis Animal Health, acestia au descoperit ca prichindeii care detin un animal de companie au mai multi anticorpi decat cei fara un animal de companie.

  1. Copiii care au un animal de companie petrec mai mult timp afara

Atunci cand cel mic are un catel ca animal de companie, are responsabilitatea de a-l scoate la plimbare. Astfel, copilul va petrece mai mult timp in natura.

Asadar, animalele de companie reprezinta, fara doar si poate, o mare responsabilitate, dar ne pot oferi atat noua, cat si copiilor, adevarate lectii de iubire, atasament si compasiune.

 

 

 

Daca ti-a placut distribuie mai departe: