Cum sa alegi corect materialele de pictura pentru micul artist?

Pictura este o activitate recreativa si favorabila procesului de dezvoltare al celui mic. Acest hobby reuseste sa ii ajute pe copii sa isi imbunatatateasca creativitatea, vocabularul si interatiunea sociala. Totodata, s-a constat faptul ca pictura contribuie semnificativ la dezvoltarea inteligentei emotionale. Cu alte cuvinte, copilul isi va dezvolta o forma de expresie compozitionala a emotiilor prin alternarea expresiva a formelor, liniilor, culorilor si umbrelor in pictura sa.
Daca micutul tau isi doreste sa isi valorifice aceasta pasiune, atunci ai nevoie sa stii cum sa alegi materialele de creatie necesare.

Cum alegi setul de pictura pentru copii

Setul stanadard de pictura pentru copii contine pensule, culori, palete de imbinare. Atunci cand esti nevoit sa alegi un set pentru copiulul tau, trebuie sa stabilesti in primul rand care va fi tipul de culoare pe care il va folosi. Daca cel mic este un adept al lucrului constant la o compozitie, atunci poti opta pentru culori in ulei. Proprietatea lor principala este ca raman proaspete pentru o perioada mai lunga de timp si permit micului artist sa se ocupe de lucrarea sa si ziua urmatoare. Cu toate acestea, culorile in ulei pot fi dificil de folosit pentru un incepator.

Daca micul tau artist este la inceput de drum, atunci poti opta pentru un set de pictura pentru copii care sa includa culori acrilice. Ele sunt pe baza de apa si se usuca mult mai repede decat culorile in ulei. In privinta pensulelor si al paletelor, fiecare set de pictura pentru copii este echipat cu materialele necesare pentru desfasurarea acestei activitati.

Cum sa alegi un sevalet pentru copii?

Daca copilul tau a evoluat de la stadiul de mic artist, atunci poti incepe sa il sustii in procesul sau creativ cu ajutorul unui sevalet. Sevaletul este un suport de lemn pe care se fixeaxa suprafata de lucru si poate fi din carton sau panza. Rolul unui sevalet este sa il ajute pe pictor sa fixeze unghiul potrivit de lucru. De obicei, crearea unei compozitii in pozitie verticala poate sa distorsioneze perspectiva asupra lucrarii si prin urmare sa reprezinte un impediment in evaluarea proportiilor si perspectivei corecte. In acelasi timp, lumina reprezinta un factor de influenta masiv in evidentierea unei compozitii, iar realizarea ei in pozititie verticala poate distorsiona semnificativ perceptia artistului din cauza cantitatii de umbra. In acest context, un sevalet pentru copii reprezinta instrumentul adecvat pentru micul artist, deoarece il incurajeaza in cultivarea talentului sau.

Cum sa alegi un sortulet de pictura pentru copii?

Copiii au tendinta sa se pateze atunci cand picteaza sau cand desfasoara orice activitate de acest gen. Atunci cand micul tau artist se ocupa de lucrari compozitionale, este indicat sa ii pui la dispozitie un sortulet de pictura pentru copii. Acesta il va proteja de eventualele mici accidente si va impiedica culoarea sa se imprimeze in materialul hainelor. Culorile acrilice sunt usor de curatat. In schimb, cele in ulei sunt dificil de indepartat. Astfel, daca copilul tau este un artist care lucreaza cu niste culori in ulei, este indicat sa ii cumperi un sortulet de pictura pentru copii.

Asadar, pictura este o activitate recreativa cu un potential de dezvoltare enorm al imaginatiei, creativitatii si inteligentei emotionale. Cu toate acestea, il poti sustine pe micutul tau in procesul sau daca ii pui la dispozitie toate ustennsilele de care are nevoie pentru valorificarea fortei sale de expresie compozitionala.

Daca ti-a placut distribuie mai departe: