Cursuri de actorie pentru copii

Copilul tau este timid si temator in colectivitate? Nu stie sa isi comunice nevoile si sa isi faca prieteni? Iti este teama ca va fi marginalizat pentru ca nu are incredere in sine? Cursurile de teatru pentru copii iti vin in ajutor! Gradinita noastra dispune de un profesor de teatru care il va sustine pe micutul tau in amplul proces numit dezvoltare personala.

Cursuri actorie copii

            Unele institutii de invatamant ofera cursuri de actorie pentru copii, care au un impact pozitiv vizibil dupa scurt timp. In cele ce urmeaza vom explica beneficiile de care se bucura copiii care urmeaza cursuri de teatru.

            Daca iti doresti sa iti faci copilul sa vorbeasca mai mult si mai clar, in cadrul cursurilor de actorie, copiii se vad nevoiti sa socializeze cu ceilalti colegi pentru ca exercitiul sa se sfarseasca cu succes. Astfel, profesorul va initia diferite jocuri prin care copilul ii va comunica colegului ce trebuie sa faca, va adauga cuvinte noi la vocabular si va exersa vorbitul in public. Un alt aspect important ce tine de avansarea intr-ale limbajului este expresivitatea verbala. Micutul tau va intelege diferenta dintre tonurile vocii si le va corela cu diverse emotii si consecinte.

            Daca tot am mentionat expresivitatea verbala, cu ea la pachet vine si cea corporala. Profesorul de teatru ii va indruma pe scolari in intelegerea utilitatii fiecarei parti ale corpului. Acestia vor corela astfel diferite miscari ale corpului cu intentii si vor traduce emotiile din acele miscari. Astfel, atunci cand un coleg va sta aplecat de spate, cu capul plecat si colturile gurii in jos, copilul tau va recunoaste emotia negativa, de tipul dezamagiri, si ii va oferi suport moral colegului. Mai mult, cursurile de actorie pentru copii ii invata cum si cand sa ceara si sa acorde ajutor.

            Copilul tau are probleme de integrare intr-un grup? Este trist pentru ca isi face greu prieteni, iar colegii nu il includ in grupul lor? In cadrul lectiei de actorie va invata metode subtile de a-i convinge pe colegi ca el este o companie placuta si de a se integra cu usurinta in orice grup ar fi repartizat. Apoi, cel mic va exersa lucrul in echipa si tipul de comunicare eficient pentru a convinge colegii sa conlucreze. Mai mult, cu ajutorul jocurilor de rol, scolarul va intelege diferentele dintre tipurile de caracter ale oamenilor din jur si astfel va fi capabil de selectivitate, de a alege oamenii cu care sa se inconjoare.

Dezvoltare personala copii

            Pe langa capacitatea de a se adapta la societatea care-l inconjoara, cel mai mare beneficiu de care se bucura copilul participant la cursuri de teatru este dezvoltarea personala. Auzim des in ziua de azi despre tehnicile de dezvoltare personala, insa cum il poate ajuta teatrul pe micutul tau sa devina cea mai buna versiune a lui?

            O prima etapa este ca cel mic sa invete autocontrolul, practic care sunt cele mai optime reactii si comportamente in functie de contextul in care se afla. Pentru asta, va invata experiementa emotii, pentru ca in viitor sa ii fie usor sa le recunoasca si numeasca. Primul pas in rezolvarea unei probleme este sa o recunosti si sa o numesti, acest lucru iti ofera senzatia ca esti stapan pe situatie. Astfel, copilul va constientiza ca aparitia unui obstacol nu inseamna capat de lume si ca fiecare problema se trateaza cu rabdare. In timpul exerctiilor pe care le realizam, copiii sunt indemnati sa ia decizii, pentru a invata cum sa gestioneze apoi efectele lor.

            Copilul tau este ,,cu capul in nori”? Nu dispera, profesorul de teatru va actiona asupra capacitatii de atentie si concentrare si te va invata metode cum sa le mentii si acasa. Daca ingrijorarea ta este ca scolarul nu stie cum sa invete aceste lucruri, acorda-i putina incredere! Orice abilitate de invatare se dezvolta in timp, atunci cand copilul este ,,pus in fata faptului implinit”. Odata cu invatarea vin si satisfactiile reusitei, care ii vor creste increderea in sine.

            Scolarii au nevoie sa se autocunoasca si sa isi puna in aplicare imaginatia si creativitatea intr-un mod sanatos. In timpul cursurilor de teatru, copiii vor fi provocati sa isi imagineze diferite scenarii si apoi sa comunice sentimentele care ii incearca. In acest exercitiu isi vor dezvolta si indrazneala pozitiva, care va diminua din timiditate si lipsa de curaj.

Cursuri de teatru pentru copii

            In gradinita noastra din sectorul 3 Bucuresti, copilul tau va invata diferenta dintre o critica constructiva si o judecata cu rautate. De exemplu, cand in timpul activitatii fizice in curtea gradinitei, profesorul ii comunica scolarului ca nu a ridicat mainile suficient de sus, copilul va intelege ca aceasta este o critica cu bune intentii, pentru ca exercitiul sa fie reusit. Apoi, isi va da seama cand un coleg rade de el sau face anumite remarci pentru a se da ,,zmeu”.

Jocuri de cultura generala

            Daca te preocupa nivelul de cunostinte al celui mic, afla ca un curs de actorie imbunatateste inclusiv acest aspect! Profesorul de teatru are in maneca o multime de asi pentru a-i ajuta pe cei mici sa invete cat mai multe lucruri interesante, totul prin intermediul jocurilor. Fie ca este vorba de notiuni necesare pentru teme, fie ca este vorba de informatii utile in viata, participantii la un astfel de curs vor parcurge exercitii de grup in care se vor ajuta intre ei si vor invata diferenta dintre dealuri si munti, spre exemplu.

Bullyingul este un fenomen periculos, iar cursurile de actorie au inclusiv o componenta de educatie a celui mic, fiindca il invata cum sa reactioneze atat la comportamente pozitive, cat si la cele negative. Odata capabil sa se descurce in astfel de situatii, copilul se va putea relaxa si va reusi sa se bucure pe deplin de experienta educationala.

Daca ti-a placut distribuie mai departe: