De ce e recomandat sa alegi o cresa privata in locul unei bone?

Multe mamici isi pun intrebarea: ”Dar copilul meu cu cine va ramane dupa ce se termina concediul maternal?”, iar de aici porneste un intreg proces de decizie intre cresa privata si bona. Incepi sa pui in balanta avantajele si dezavantajele, sa te gandesti la cum va reactiona copilul tau atunci cand ia contact cu persoane straine, la siguranta lui, dar si la pregatirea persoanelor sub supravegherea carora il lasi.

Ne-am gandit ca prin acest articol sa-ti facem decizia mai usoara, asa ca urmeaza sa-ti prezentam cateva motive pentru care este recomandat sa alegi o cresa privata, si nu o bona!

Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si de interactiune

Comunicarea este cel mai important aspect atunci cand vine vorba de interactiune si relatii interpersonale. In cadrul unei crese, el va invata sa se adapteze unui colectiv necunoscut, sa-si faca noi prieteni si sa comunice atat cu copii de varsta lui, cat si cu cadrele didactice. De asemenea, va invata cum trebuie sa se comporte intr-un astfel de mediu si, involuntar, ce presupune apartenenta la un grup. Nu face alegerea de a-l tine ca ”intr-un glob de sticla”, izolat, ci ajuta-l sa se integreze in grupuri care il vor forma pe parcurs!

Copilul tau este sub atenta supraveghere a educatorilor bine pregatiti

Poate ca o bona nu este la fel de bine pregatita precum un educator care are la baza cursuri de specialitate sau chiar studii superioare pedagogice. Altfel spus, poti avea mai multa incredere intr-un educator care stie exact cum sa se comporte cu copiii, care are o experienta considerabila si care adopta diferite tehnici si strategii pentru dezvoltarea micutilor. Mai mult decat atat, un educator va sti cu siguranta cum sa reactioneze in cazul in care copilul tau plange sau se afla intr-un conflict cu un alt copil.

Micutul deprinde abilitatile specifice varstei

Ce parinte nu isi doreste ca micutul sau sa invete sa se descurce singur cat mai devreme? Ei bine, aici intervine rolul cresei. Facand o comparatie intre cresa si bona, copilul are sanse mai mari intr-un colectiv sa invete rapid sa:

  • Manance singur
  • Mearga la olita
  • Vorbeasca
  • Se imbrace.

Jocuri si activitati menite sa-l distreze, dar sa-l si formeze

Atat cat este mic, copilul are nevoie de multe activitati care sa-i ocupe timpul, sa-l tina activ. Insa alegerea activitatilor este esentiala. Educatorii unei crese stiu cu siguranta stiu la ce jocuri sau metode sa apeleze pentru a contribui si la formarea acestuia. De exemplu, intr-un joc care presupune participarea mai multor copii, micutul tau va deprinde abilitatea de a respecta anumite reguli si de a socializa. Un alt exemplu concret poate fi si un concurs de poezii sau cantece in limba engleza, o oportunitate pentru a-si dezvolta vocabularul intr-o alta limba decat cea materna.

Toate aceste activitati sunt mult mai greu de realizat acasa, cand singura persoana cu care ia contact este bona. Copilul tau nu are oportunitatea de a crea prietenii, de a se adapta intr-un grup sau de a avea acces la o varietate de jocuri sau concursuri in echipa.

Alege sa-l inscrii la o cresa privata si priveste cum copilul tau se dezvolta armonios!

Daca ti-a placut distribuie mai departe: