De ce este important sa ii lasam pe cei mici sa creada in Mos Craciun?

Magia Craciunului experimentata alaturi de cei mici aduce bucurie in suflet, seninatate in privire si creeaza amintiri de neuitat! 

Povestile si miturile legendare fac parte din viata copiilor si reprezinta cea mai buna cale prin care pot intelege realitatea. Specialistii in dezvoltarea copilului sustin ca este bine ca cei mici sa creada in existenta lui Mos Craciun. Mosul darnic, mereu vesel, care reuseste intotdeauna sa indeplineasca dorintele prichindeilor este una dintre cele mai mari bucurii ale copilariei.

Evadarea in lumea magica ii ajuta pe copii sa-si invinga temerile. Cu toate acestea, exista parinti care considera ca cel mai bine este ca Mosul sa ramana doar o poveste pentru a-l feri pe cel mic de dezamagire in momentul in care afla adevarul. Specialistii sustin ca Mos Craciun face parte din frumusetea copilariei, astfel ca doar in foarte putine cazuri intelegerea adevarului este dezamagitoare pentru copii.

Ce ii raspunzi copilului atunci cand te intreaba daca exista Mos Craciun?

Cu siguranta toti parintii s-au intalnit cu aceasta intrebare. In cazul acesta, cel mai recomandat estesa ii raspunzi cu magica intrebare – ” Dar tu ce crezi?”. Copilul iti va oferi rapid cele mai potrivite variante de raspuns.

Mos Craciun exista! Asa cum exista si Iepurasul de Pasti, Zana Maseluta sau Mos Nicolae…

Copiii au o imaginatiei debordanta – supereroi, prieteni imaginari, dragoni, zane – acestea sunt doar cateva dintre personajele fantastice care-l ajuta pe cel mic sa se bucure de copilarie si totodata, sa isi dezvolte creativitatea.

Cand incepe copilul sa se indoiasca de existenta lui Mos Craciun?

Varsta la care un copil inceteaza sa mai creada in Mos Craciun variaza in functie de personalitatea sa si totodata, de mediul in care traieste. Cu toate aceastea, primele indoieli cu privire la existenta Mosului apar, adesea, atunci cand acest subiect este dezbatut de colegii de clasa.

Este important de retinut ca atunci cand cei mici incep sa se indoiasca de existenta lui Mos Craciun nu inseamna ca inceteaza sa mai creada in el. Astfel, copiii trec printr-o perioada de tranzitie in care afirma ca nu mai cred in Mosul, dar cu toate acestea continua sa-i trimita scrisori si sa-si exprime dorintele.

Sa-l anunti pe copilul tau ca Mos Craciun nu exista?

Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faci este sa ai incredere in ritmul copilului tau si sa-l sprijin in dorinta lui de a crede sau nu in Mos Craciun.

In cazul in care intrebarile devin insistente, iar magia nu mai este distractiva pentru cel mic, ii poti spune adevarul. Cu toate acestea, este posibil ca prichindelul sa nu mai creada in Mos Craciun, dar sa-si doreasca sa traiasca in continuare magia acestor momente alaturi de ceilalti copii.

Asadar, indiferent de ce alegi sa ii spui copilului cu privire la existenta lui Mos Craciun, este important sa retinem cel mai important lucru:

Moș Crăciun există așa cum există iubirea, dăruirea, cinstea, sinceritatea, respectarea cuvântului dat. Și numai pentru că toate acestea există, viața noastră este frumoasă”, Francis P Church in revista The Sun

Daca ti-a placut distribuie mai departe: