Copiii care practica inotul sunt mult mai sanatosi. Iata de ce!

Inotul este un sport care antreneaza toate grupele de muschi din corp fara sa provoace un impact la nivelul articulatiilor sau al sistemului osos. Din acest motiv, practicarea sa de la varste timpurii dezvolta flexibilitatea si rezistenta corpului. Spre deosebire de alte sporturi, inotul intareste masa musculara a intregului corp. In general, copilul lucreaza  doar cu o parte a corpului. Din acest motiv, cele mai mari efecte se produc in zona respectiva. Inotul, in schimb, antreneaza intreaga structura a corpului. Din acest motiv, la gradinita Princess  am inclus in programul copiilor cate o sedinta  pe saptamana.

Iata  de ce copiii care practica inotul sunt mult mai sanatosi!

Inotul ii ajuta pe cei mici sa isi mentina greutatea

In cadrul unei sedinte de inot, se pot arde pana la 500- 600 de calorii. Acest sport presupune antrenarea fiecarei parti din corp. Din acest motiv, inotul solicita fiecare muschi.

Datorita faptului ca cel mic lucreaza cu toate partile corpului, grasimea nu se depune intr-un mod nesanatos. Astfel, copilul isi poate mentine o forma fizica exceptionala daca practica acest sport. Acesta este motivul pentru care inotul este un sport care previne obezitatea si diabetul precoce in cazul celor mici.

Inotul ii ajuta pe cei mici sa isi intareasca sistemul imunitar

Inotul contribuie semnificativ la scaderea tensiunii arteriale si a ritmului cardiac. Atunci cand un copil innoata, acesta trebuie sa isi regleze bataile inimii, astfel incat sa isi poata continua activitatea. Odata ce a fost efectuat intregul  proces, atat ritmul cardiac, cat si tensiunea arteriala se mentin la valori normale. Din acest motiv, inotul creste rezistenta la efort si il ajuta pe micul sportiv sa isi intareasca sistemul imunitar.

Previne afectiunile respiratorii

Inotul ii ajuta enorm pe cei mici sa previna afectiunile respiratorii. Acest sport presupune reglarea constanta a respiratiilor pe parcursul unei sedinte. Aceasta activitate il ajuta pe cel mic sa se obisnuiasca sa respire corect. In momentul in care o persoana trage aer in plamani, atunci se realizeaza schimbul dintre oxigen si dioxid de carbon. Cu cat respiratiile sunt mai corect efectuate, cu atat dioxidul de carbon poate fi eliminat mai eficient. Din acest motiv, inotul este un sport care previne afectiunile respiratorii. Daca se practica de la cele mai timpurii varste, micutul se obisnuieste sa respire corect si are mult mai putine sanse sa se confrunte cu o afectiune de acest gen.

Asadar, inotul este un sport cu numeroase beneficii asupra sanatatii copiilor. Acesta ii ajuta pe cei mici sa se mentina intr-o forma fizica optima, sa isi intareasca sistemul imunitar si sa previna afectiunile respiratorii. Din acest motiv, am decis sa includem cate o ora pe saptamana in programul celor mici.

 

Daca ti-a placut distribuie mai departe: