La ce varsta ii poti cumpara prichindelului primul telefon?

Acest subiect este unul foarte controversat din cauza efectelor nocive pe care le poate avea telefonul asupra copiilor foarte mici. Specialistii au constatat faptul ca un smartphone oferit la varsta nepotrivita poate sa produca numeroase efecte nocive asupra celui mic. Dificultatea de invatare, dependenta sau nivelul de concentrare redus sunt doar cateva dintre acestea. Exista posibilitatea de a oferi un telefon unui copil trecut de varsta de 7 ani, insa cel mai indicat ar fi la 10 ani.

Telefon copii jucarie- o metoda potrivita

Daca cel mic nu reuseste sa accepte faptul ca nu este momentul sa primeasca un telefon, exista numeroase variante pe care le poti incerca. Toti stiu ca micutii si argumentele nu sunt cei mai buni prieteni. Cu toate acestea, jocurile reprezinta o varianta mult mai potrivita. Daca copilul a inceput sa iti ceara vehement un smartphone, atunci poti opta pentru un telefon de jucarie pentru copii. Acesta va reusi sa ii ofere celui mic ce isi doreste fara sa ii afecteze dezvoltarea cognitiva. Totusi, poti recurge si la diverse joculete. Un puzzle, o papusa, un joc de sah sau activitatile creative reprezinta doar cateva optiuni pe care le poti include in ceea ce faci impreuna cu cel mic. Daca iti doresti  sa ii distragi atentia micutului, poti opta pentru un telefon de jucarie pentru  copii sau exista varianta de a apela la diverse jocuri interactive.

De ce nu este indicat sa ii oferi un telefon unui copil de 4 ani?

La varsta de 4 ani, micutul se afla in perioada in care isi exploreaza potentialul creativ. In aceasta etapa, copilul inventeaza numeroase lucruri, se bucura de ceea ce a creat si apoi, incepe sa sa vorbeasca despre asta. Daca te-ai gandit sa intri pe internet si sa cauti un telefon pentru copiii de 4 ani, ar fi mai bine sa te gandesti de doua ori inainte. Nu este indicat sa ii oferi un smartphone unui prichindel la aceasta varsta, deoarece ii va inhiba potentialul creativ. In plus, in cazul in care nu iti doresti sa te rogi de micutul tau sa iasa afara in viitor, atunci ar fi o idee mai potrivita sa ii cumperi un set de LEGO. Aceste piese vor reusi sa ii starneasca curiozitatea si il vor ajuta sa isi valorifice imaginatia si creativitatea.

Telefon copii 10 ani- recomandarile expertilor

La varsta de 10 ani, copilul si-a dezvoltat aproape in intregime spectrul de abilitati cognitive. Nu exista o varsta standard la care este cel mai indicat sa ii cumperi copilului tau un telefon, insa expertii recomanda sa o faci la 10 ani. Cu toate acestea, trebuie sa limitezi timpul pe care il va petrece cel mic pe smatphone-ul sau. Odata ce au primit un telefon, copiii de 10 ani au tendinta de a petrece foarte mult timp pe el. Din acest motiv, este indicat sa limitezi intervalul de recreatie intr-o zi la maximum 2 ore, astfel incat micutul sa se poata dezvolta echilibrat si armonios.

Asadar, telefonul poate sa afecteze semnificativ dezvoltarea celui mic daca este oferit prea devreme. In schimb, la varsta de 10 ani poti sa ii cumperi un smartphone atata timp cat limitezi timpul de petrecut pe el la maximum 2 ore pe zi.

Daca ti-a placut distribuie mai departe: