Cum facem fata racelilor de sezon? 9 remedii pentru intarirea imunitatii copiilor

raceli

Toamna este anotimpul in care copiii revin din vacanta si, dupa cateva saptamani de gradinita, de regula, vine un val de raceli si viroze, chiar daca afara este o vreme frumoasa si insorita.
Daca si copilul tau merge la cresa sau la gradinita si iti doresti sa fie cat mai sanatos si sa evite racelile de sezon, ceea ce poti face este sa-l ajuti sa-si intareasca imunitatea, fiind, astfel, protejat intr-o masura mai mare in fata virusurilor si a racelilor.

Iata cateva solutii eficiente in cresterea rezistentei organismului copiilor la raceli si viroze:

1. O alimentatie sanatoasa
Pentru a se dezvolta echilibrat si pentru a fi sanatos, un copil are nevoie de o alimentatie sanatoasa, cu legume, fructe, carne, oua si lactate, in proportii adecvate varstei. Legumele si fructele trebuie consumate zilnic, pentru a asigura aportul necesar de vitamine in organismul copilasului.

2. Miscare si sport
Nimic nu pune organismul sa-si activeze resursele mai bine decat activitatea fizica. Asa ca ai grija ca cel mic sa faca zilnic suficienta miscare, pe cat posibil in aer liber. De asemenea, ofera-i copilului ocazia sa practice un sport. De exemplu, inotul este un sport care poate fi practicat fara niciun risc pentru sanatate la orice varsta si care intareste sistemul respirator, sistemul circulator si imunitatea.

3. Produsele apicole
Produsele apicole sunt recunoscute drept solutii eficiente pentru intarirea imunitatii si pentru grabirea vindecarii in cazul racelilor si gripelor. Astfel, ii poti oferi copilului tau miere, polen, laptisor de matca, propolis, miere amestecata cu catina sau alte produse apicole pe care sa le achizitionezi de la comercianti de incredere.

4. Ceai de macese
Macesele contin mai multe vitamine, minerale si acizi grasi care intaresc rezistenta organismului in fata racelilor. Pregateste o infuzie de macese intr-o cana de portelan, strecoara ceaiul si ofera-i-l copilului indulcit cu o lingurita de miere.

5. Lamaia
Are cel mai bun efect mai ales atunci cand este consumata cu tot cu coaja. Copilul poate manca lamaia ca atare, cu miere sau zdrobita intr-un ceai.

6. Ceapa
Este un aliment care desfunda nasul si grabeste vindecarea racelilor. Poate fi consumata ca atare in mancare, precum si sub forma de infuzie.

7. Usturoiul
Usturoiul este considerat antibiotic natural, fara efecte adverse daca este consumat cu moderatie. Pentru intarirea imunitatii si in caz de raceala, zdrobeste 3-4 catei de usturoi, adauga 3 rosii tocate marunt si o lingurita de ulei de masline. Cate o lingurita din acest amestec se ia dimineata, inainte de micul dejun.

8. Ghimbirul
Se consuma sub forma de ceai, dupa ce dai radacina prin razatoare. Are un efect puternic datorita vitaminelor, mineralelor si uleiurilor volatile pe care le contine.

9. Siropurile de imunitate
Acestea isi dovedesc eficienta in cazul unui mare numar de copii. Totusi, pe piata se gasesc foarte multe produse de acest gen, si efectele lor nu sunt identice. Cel mai bine este sa alegi un sirop de imunitate care a fost recomandat de un medic pediatru care l-a consultat pe copilul tau, astfel incat produsul sa fie cel mai potrivit pentru micut.

Cu aceste remedii, ai o trusa la indemana cu ajutorul careia copilul tau poate avea o imunitate mai puternica in aceasta toamna si in fiecare an de acum incolo.

Le dorim multa sanatate tuturor copilasilor!

Sursa foto: Pixabay.com

Daca ti-a placut distribuie mai departe: