Dezvoltă creativitatea copilului cu ajutorul acestor 7 tehnici netradiționale de pictură

Sursa foto: Grădinița Princess Baby Care

Copilăria este o perioadă încântătoare, pe parcursul căreia micuțul descoperă lumea, explorând diferite aspecte ale sale. Pe măsură ce se petrece această explorare, se dezvoltă într-un ritm alert și abilitățile copilului. 

În acest context, activitățile artistice au un rol esențial în dezvoltarea copiilor, ajutându-i să exploreze diferite moduri de lucru, diferite texturi, culori, tehnici și să se bucure de rezultatele acțiunilor lor.

Un teritoriu în care micuții au numeroase posibilități de explorare sunt tehnicile netradiționale de pictură despre care ne-am propus să vorbim în acest articol, astfel încât să le poți aplica și tu cu copilul tău.

 

Îți prezentăm mai jos 7 tehnici netradiționale de pictură care îi ajută pe copii să-și dezvolte creativitatea:

 

1.  Dactilopictura

Cu ajutorul dacticlopicturii, tehnica amprentei cu vârful degetelor, copiii pot crea imaginile diferitor obiecte, animale sau frunzele copacilor, folosind diferite culori puse la dispoziție de adulți. 

 

2. Pictura cu palma sau cu talpa

Este o tehnică adorată de copii, care sunt încântați să simtă vopseaua pe mâini și pe tălpi. Amprenta obținută poate fi decorată, obținându-se diferite forme sau imaginea unor animale, sau poate fi păstrată ca atare, ca amintire a acestei vârste a copilașului.

 

3. Ștampila din cartof

Dintr-un cartof mare proaspăt, tăiat în jumătate, se obțin două ștampile care pot fi folosite fie ca atare, după colorarea cu culorile dorite, fie desenând un model cu cuțitul pentru a-l scoate în relief. 

 

4. Pictura cu furculița

Furculițele, fie că sunt din plastic, de unică folosință, sau din metal, mai mici sau mai mari, oferă multiple posibilități de creație: de la flori, frunze, copaci, iarbă, până la diferite vietăți.

 

5. Pictura prin stropire

Pe foaia de lucru se pune un șablon decupat în prealabil de către adult și copilul stropește foaia cu picături de vopsea, folosind o periuță de dinți. La final, se ridică șablonul și se admiră lucrarea.

 

6. Pictura cu buretele

Cu ajutorul unei bucăți de burete, copiii pot explora și această tehnică netradițională de pictură, obținând noi rezultate. 

 

7. Desenul cu bețișoare de urechi

Bețișoarele de urechi, cu capete din vată, sunt excelente pentru a obține puncte de culoare. Ele poti fi folosite câte unul sau mai multe în același timp, fiind legate cu un elastic. 

 

Oferă-i copilașului tău cât mai multe posibilități de a-și dezvolta creativitatea prin pictură, folosind aceste tehnici netradiționale!

 

Sursa foto: Grădinița Princess Baby Care

 

Daca ti-a placut distribuie mai departe: