Timpul de calitate petrecut in familie si beneficiile sale in dezvoltarea copilului

Programul aglomerat, incarcat cu o multime de activitati profesionale sau casnice, face ca ritmul de viata sa devina din ce in ce mai alert. Astfel, timpul petrecut in familie alaturi de cei dragi incepe sa se diminueze, iar copiii pot resimti imediat aceasta lipsa. In cazul in care pana acum credeai ca este suficient ca doar unul dintre parinti sa desfasoare diferite activitati alaturi de micut, afla ca in realitate lucrurile stau altfel. Pentru prichindei, este important sa existe momente de conectare cu ambii parinti.

Citeste articolul in continuare si afla care sunt cele mai importante beneficii ale timpului petrecut in familie!

Nivelul stimei de sine a celor mici creste considerabil

Inca de la cele mai mici varste, copiii au nevoie de validari din partea parintilor. In acest sens, micutii care desfasoara activitati impreuna cu parintii au tendinta de a dezvolta o parere buna despre sine, de a se simti pretuiti si de a avea incredere in sine. Tot acest proces este complet normal atat timp cat cei mici se afla in plina dezvoltare. De aceea este esential ca orice activitate desfasurata alaturi de parinti sa starneasca un sentiment de apreciere pentru cei mici. In majoritatea cazurilor, chiar si cele mai mici detalii reusesc sa redea increderea prichindeilor.

Caracterul copiilor este mult mai bine conturat

Comportamentul parintilor este intotdeauna imitat de copii. Inca de la varste fragede, ei au tendinta de a copia tot ceea ce vad in jur, asa ca ar fi indicat sa acorzi o atentie deosebita comportamentului manifestat. Cele mai sanatoase obiceiuri isi au radacinile in familie, asa ca trebuie sa stabilesti mici reguli pe care sa le respectati cu strictete. De pilda, cina in familie poate fi una dintre reguli. Incercati sa preparati mancarea pentru masa de seara impreuna si, de asemenea, sa o serviti alaturi de toata familia. Stabilitatea este un factor important in procesul de dezvoltare a micutilor, iar aceasta ar fi ocazia perfecta pentru intarirea unui comportament pozitiv.

Sanatatea fizica, mentala si emotionala sunt mentinute constant

Iubirea si afectiunea parintilor pentru cei mici sunt extrem de importante in dezvoltarea acestora. Pentru ca prichindeii sa se simta importanti si iubiti, parintii trebuie sa se asigure ca petrec timpul liber alaturi de ei. Un aspect important de subliniat aici este calitatea. Cantitatea conteaza mai putin. Sa ii fii aproape copilului tau in momente mai putin placute nu este suficient, ci este necesar sa ii acorzi atentia si timpul tau in mod constant pentru a contribui la imbunatatirea sanatatii emotionale si mentale. Incearca sa ii demonstrezi la fiecare pas micutului tau cat de mult il iubesti. In privinta sanatatii fizice, activitatile sportive desfasurate in familie si adoptarea unui regim alimentar sanatos vor ajuta, fara doar si poate, la indeplinirea acestui obiectiv.

Asadar, profita de fiecare ocazie pentru a-i oferi micutului tau dragostea, timpul si atentia de care are nevoie. Cu cat mai mult, cu atat mai bine. Toate aceste ”daruri” reprezinta bazele unui viitor echilibrat.

Daca ti-a placut distribuie mai departe: