Trucuri pentru evitarea gripei la copii in sezonul rece

Sezonul rece este unul dintre cele mai problematice pentru parinti din cauza riscului de imbolnavire la care sunt expusi cei mici. Odata cu aparitia temperaturilor scazute, imunitatea copiilor incepe sa scada si astfel probabilitatea ca micutii sa raceasca sau sa contacteze o gripa este mai mare. Ti-am pregatit in acest articol cateva trucuri utile pentru evitarea acestor situatii.

Iata care sunt cele mai eficiente metode prin care poti evita imbolnavirea prichindelului tau in sezonul ce urmeaza!

Expunerea moderata la soare ajuta la intarirea imunitatii

Numeroase studii au dovedit de-a lungul timpului ca expunerea moderata la soare contribuie la aparitia anticorpilor si la intarirea imunitatii organismului. Datorita razelor ultraviolete, vitamina D se instaleaza in organism. Astfel, un organism care a acumulat o cantitate suficienta de vitamina D se va bucura de sanse minime de contactare a unei raceli sau gripe.

Igiena corecta tine la distanta germenii si, implicit, gripa

Spalarea mainilor inainte si dupa masa reprezinta o etapa esentiala in ceea ce priveste igiena corecta. Formarea acestui obicei trebuie sa aiba loc atat acasa, cat si la gradinita. Mai mult decat atat, daca prichindelul tau are prieteni necuvantatori, spalarea manutelor trebuie sa se realizeze dupa fiecare imbratisare sau runda de joaca. Odata ce manutele au fost igienizate complet, germenii care se instaleaza pe piele sunt indepartati. Cu cat mainile sunt spalate mai des, cu atat sansele ca micutul tau sa raceasca devin mai mici.

Gripa la copii poate fi evitata printr-o alimentatie bogata in vitamine

 Chiar daca sunt extrem de delicioase, dulciurile si alimentele cu continut ridicat de conservanti nu sunt recomandate pentru copii. Pe langa faptul ca afecteaza sistemul digestiv, ele favorizeaza slabirea imunitatii. Drept urmare, organismul nu va mai lupta cu bacteriile si virusii. Pentru a-l ajuta sa-si imbunatateasca imunitatea, incurajeaza-l ce pe cel mic sa consume fructe si legume. Explicatia consta in faptul ca acestea sunt o adevarata sursa de fitonutrienti. Cantitatea zilnica recomandata este de 5 portii de legume si fructe.

Odihna de dupa-amiaza joaca un rol important impotriva gripei la copii

Timpul alocat odihnei de dupa-amiaza trebuie sa se situeze in intervalul 10-14 ore, in functie de varsta. Daca cel mic nu se odihneste suficient, nivelul imunitatii risca sa scada si astfel sansele de a contacta gripa devin mai mari. Care este rolul somnului, de fapt? El reface organismul. Pentru a-l feri de infectii, copilul tau trebuie sa se odihneasca suficient. Orele de somn recomandate pentru prescolari se situeaza intre 10-13 pe zi.

Chiar daca temperaturile scazute nu si-au facut inca simtita prezenta, parintii trebuie sa se pregateasca din timp pentru aparitia sezonului rece. Urmeaza sfaturile prezentate in articol si protejeaza-ti micutul cat mai mult cu putinta!

Daca ti-a placut distribuie mai departe: