Unde e mai bine sa-si faca temele – acasa sau la after school

Temele sunt o adevarata povara pentru cei mai multi dintre copii, iar odata cu cei mici, si parintii devin presati de lectiile pentru acasa. Putini parinti reusesc sa tina pasul cu lucrurile pe care elevii le invata la scoala, iar asta se intampla din cauza timpului liber limitat si a programului de la locul de munca. Astfel, copiii ajung sa rezolve temele singuri si sa intampine dificultati. In acest caz, elevii incep sa caute informatii pe internet, rezolvari sau sa apeleze la alti colegi. Parintii trebuie sa ia in calcul si faptul ca  exista programe after school care vin in intampinarea micutilor.

Am incercat in acest articol sa raspundem la intrebarea ”Unde e mai bine sa-si faca temele – acasa sau la after school?”.

In cadrul programelor after school, copiii primesc indicatii de la profesori

Cand copiii sunt mici, informatiile sunt asimilate foarte rapid. De aceea, trebuie sa ai grija la ce fel de informatii are acces micutul tau si daca sunt cele corecte. Nu-l lasa sa se inspire de pe internet! Invata-l sa foloseasca surse credibile si acrediate, cum ar fi profesorii. Chiar daca intreaba un coleg care se descurca mai bine la respectiva materie, anumite detalii se pot pierde in procesul de comunicare. Astfel, in ceea ce priveste tipul de informatii si corectitudinea acestora, putem afirma cu tarie ca un program de after school castiga detasat in lupta cu temele facute acasa.

 Acasa copilul poate fi distras, in timp ce la after school este atent supravegheat

Se intampla de cele mai multe ori ca elevii sa isi faca temele pentru acasa singuri, in camera lor. Si cum tehnologia a avansat foarte mult, copiii sunt tentati sa ia pauze dese si sa verifice telefonul sau tableta. Astfel, ei isi pot pierde concentrarea pentru rezolvarea exercitiilor si, implicit, pot obtine note mici la scoala. Daca alegi pentru copilul tau un program after school, poti fi sigur ca el este supravegheat in permanenta de un profesor. Copilul tau isi va mentine atentia asupra exercitiilor pe care le are de rezolvat si nu va mai fi distras de diverse gadget-uri.

La after school, copilul poate participa si la alte activitati interactive

Spre deosebire de timpul petrecut acasa, la un program de after school copilul nu doar ca reuseste sa isi realizeze temele sub supravegherea unui profesor avizat, ci mai mult de atat, participa activ la diverse activitati menite sa ii dezvolte abilitatile cognitive. De asemenea, micutul tau va dezvolta spiritul competitiv avand in vedere ca face parte dintr-un colectiv. Daca alegi after school sector 3 (Gradinita Princess Baby Care), copilul tau va beneficia de cursuri de limba engleza, dar si de alte activitati distractive, care il vor relaxa.

Asadar, daca ti-ai pus cel putin o data intrebarea ”Unde e mai bine sa-si faca temele – acasa sau la after school?”, ei bine, afla ca ai toate motivele sa alegi cea de-a doua varianta atat in beneficiul tau, cat si al copilului.

Daca ti-a placut distribuie mai departe: